Koffiebonen van Nannini

Nannini heeft voor iedere smaak een mix van koffiebonen in het assortiment. Bijvoorbeeld ‘Araldica’, de best verkopende blend van Nannini. Araldica is gemaakt van 60 procent Arabica. en 40 procent Robusta. De Robustabonen zorgen voor een evenwichtige smaak en voor minder zure koffie. Dit komt omdat goede Robustabonen zuurarmer zijn dan Arabicabonen. De smaak is vol en soepel. U proeft vanille en kruidige melkchocolade met een iets fruitige ondertoon.

Zoek je naar een smaken overzicht van de meest bekende koffiebonen? klik dan op één van de onderstaande links:

 

Andere Nannini blends

De blend ‘Caffè Ducale’ heeft meer body dan ‘Araldica’. Deze koffiebonen hebben na maling een bittere chocoladesmaak. Een kopje Ducale koffie heeft een intense smaak en een hele mooie cremalaag. Daarnaast verkoopt Nannini de koffieblend ‘Caffè Classica’. De koffiebonen hiervoor komen uit Kameroen en India en smaken licht naar citrus. Ook deze blend is een echte Nannini klassieker: rijk van smaak en bijzonder romig.

Over Nannini

Honderd jaar geleden opende Guido Nannini zijn eerste winkel in het Italiaanse Sienna. Daar stond de Pavoni, de eerste koffiemachine met een stoommachine. Meneer Nannini verkocht espresso voor 10 cent per kopje. De combinatie met gebak was snel gemaakt. Een traditie die tegenwoordig nog bestaat, want Nannini verkoopt niet alleen koffie in haar winkel in Sienna, maar ook authentieke Italiaanse snoepjes en andere patisserie.

Meer Nannini koffie

Het assortiment koffieproducten van Nannini is groot. De koffiebrander verkoopt melanges in alle denkbare nuances ter wereld. In Nederland zijn de koffieproducten van Nannini helaas moeilijk verkrijgbaar. De meeste Nederlandse online koffiewinkels verkopen alleen de drie hierboven beschreven blends van koffiebonen. In internationale webshops is Nannini koffie beter verkrijgbaar, maar houdt daarbij wel rekening met hoge(re) verzendkosten!

Delicatessen bij de koffie

Zoals gezegd heeft Nannini zich niet alleen bekwaamd in de kunst van het koffie maken. Sinds 1911 houdt Nannini zich ook bezig met de productie van allerlei lekkernijen voor bij de koffie. Zo zijn er bijvoorbeeld de snoepjes uit Sienna. Ze bevatten kruiden, amandelen, gekonfijte sinaasappel, meloen en honing. Ook verkoopt online en in zijn winkel Nannini koekjes, chocolade en taarten. Speciaal voor Kerstmis en Pasen maakt het bedrijf heerlijke Italiaanse taarten en cakes.

Plaats een reactie