Izzo koffiebonen

Izzo koffiebonen zijn er voor thuis en voor de horeca. De bekendste Izzo koffiemelanges zijn Izzo Silver en Izzo Gold. Izzo Silver bestaat uit 92 procent Arabica koffiebonen en 8 procent Robusta koffiebonen. Izzo Gold bestaat volledig uit Arabica koffiebonen. Met beide blends koffiebonen kunt u verschillende koffiemelanges maken.

Zoek je naar een smaken overzicht van de meest bekende koffiebonen? klik dan op één van de onderstaande links:

 

Overige Izzo koffieblends

Naast Silver en Gold heeft Izzo nog twee blends van koffiebonen in het assortiment: Izzo Supermiscela en Izzo Vivi Giamaica. Deze laatste, Izzo Vivi Giamaica, is alleen geschikt voor volautomatische espressomachines op kantoor. Izzo Supermiscela is een koffiemelange die bestaat uit 95 procent Arabica koffiebonen en 5 procent Robusta koffiebonen. Ook deze melange is geschikt voor een lekker kopje koffie.

Branden van Izzo koffiebonen

De oprichter van Izzo, Vincenzo Izzo, had de wens om echte Napolitaanse espresso te maken. Dat is terug te zien in de manier waarop Izzo koffiebonen gebrand worden. Alle bonen worden op lage temperaturen gebrand. Dit duurt maar liefst 18 minuten. Hierdoor vervluchten de bittere en zure smaken en blijven alleen de aroma’s en de smaak van een echte Izzo espresso over. Het resultaat: koffiebonen voor een echte, Napolitaanse espresso.

Izzo koffiebonen gold

Izzo Espresso Gold wordt gemaakt van de beste Arabica koffiebonen. Izzo Espresso Gold is verkrijgbaar in 3 verschillende verpakkingen: 1, 3 en 9 kilo. De verpakkingen zijn gevuld met stikstof in plaats van gewone lucht. Zo oxideren de koffiebonen niet en kan een blik met Izzo koffiebonen na drie jaar nog gewoon worden gebruikt voor de lekkerste Napolitaanse espresso.

Izzo koffiebonen silver

Izzo espresso silver bestaat uit 92 procent Arabica koffiebonen en 8 procent Robusta koffiebonen. Daardoor is Izzo silver uitermate geschikt voor dagelijks gebruik voor de perfecte espresso. De fractie Robusta koffiebonen zorgt voor een scherpere smaak en een betere cremalaag. Ook de Izzo koffiebonen silver zijn verpakt met stikstof in plaats van zuurstof. Daardoor kan Izzo silver na drie jaar nog gewoon gebruikt worden.

Plaats een reactie