Illy koffiebonen

Met illy koffiebonen zet u uw eigen koffie, in de sterkte en maling die u wilt. De koffiebonen van illy zijn volledig samengesteld uit Arabica koffiebonen. Illy heeft normale, donkere en cafeïnevrije koffiebonen. Met illy koffiebonen kunt u een lekkere espresso of cappuccino maken. De koffiebonen van illy geven een mooie cremalaag en hebben een lange en volle nasmaak.

Zoek je naar een smaken overzicht van de meest bekende koffiebonen? klik dan op één van de onderstaande links:

 

Smaken Illy koffiebonen

Illy koffiebonen zijn verkrijgbaar in drie smaken: normale branding, donkere branding en cafeïnevrij. De normale branding smaakt zacht en heeft nootachtige tonen. De donkere branding is krachtig en heeft veel pit. De cafeïnevrije koffiebonen zijn honderd procent Arabica koffiebonen, waar de cafeïne door middel van een speciaal proces uitgehaald is. U proeft de pure smaak van illy koffie.

Illy koffiebonen malen voor espresso

De maling van illy koffiebonen bepaalt de smaak van een goede kop espresso. Illy koffiebonen zijn zeer geschikt voor espresso. De koffiemolen is dan ook zeer belangrijk. De vuistregel is dat u de juiste maalgraad voor espresso gevonden heeft als 30cc water binnen 25 tot 30 seconden door 7 gram gemalen koffie is geperst. U moet de koffiemolen regelmatig schoonmaken, zodat er geen koffieresten achterblijven.

Volautomatische espresso apparaten

In een volautomatische koffiemachine worden koffiebonen automatisch gemalen. Handig, want de maalgraad en de hoeveelheid koffie worden automatisch bepaald. U bepaalt wat u wilt drinken: een gewone koffie, espresso of cappuccino. Zo wordt een lekker kopje koffie zetten wel heel makkelijk! Ook voor een volautomatische machine zijn illy koffiebonen een zeer goede keuze.

Plaats een reactie