K-cups

K-cups zijn portieverpakkingen koffie die worden gebruikt in een Keurig zetsysteem. De cups kunnen koffie, thee of chocola bevatten. Hierdoor kan je er koffie, thee of chocolademelk mee zetten.

Elke K-Cup is een plastic container met een portie gemalen koffie er in. De gemalen koffie bonen worden verpakt in de K-Cup en verzegeld met een luchtdichte deksel, welke een combinatie is van plastic en folie. Als de K-Cup wordt geplaatst in een Keurig koffiezetapparaat prikt deze gaatjes door de onderkant van de cup. Doormiddel van heet water en druk kom de koffie vanuit de K-cups in de koffiemok.

Keurig koffiemachines hebben een licentie lopen in samenwerking met verschillende koffiebranders en thee makers, zoals Green Mountain Coffee Roasters, Diedrich / Gloria Jeans, Timothy’s World Coffee, Van Houtte, Caribou Coffee, Celestial Seasonings, Bigelow Tea Company, Twinings, Tully’s, Newman en Starbucks.

Keurig K-Cups komen in een waaier van rassen, smaken, en mix opties. Ze bieden eenverschillende scala aan koffie uit Costa Rica, Mexico, Nicaragua, Guatemala, Colombia, Brazilië, Kenia, Ethiopië en Sumatra. Ze bieden ook op maat gemengdesoorten koffie, biologische koffie, Fair Trade en andere koffiesoorten. En een verscheidenheid waaronder Extra Bold  – met 30% meer gemalen koffie, Dark Roast, Medium Roast, lichte branding, gearomatiseerd, Decaf, Fair Trade Certified en Organic Coffee.

Het K-Cup systeem is in Nederland nog niet heel erg bekend.

Plaats een reactie