Gaggia Carezza Deluxe review

De Gaggia Carezza Deluxe is een super stylish espresso machine waarvan je er trots op zal zijn om hem te hebben. Naast het feit dat hij er geweldig uitziet, is hij ook nog fijn ontworpen met een 1,4 liter watertank die je er aan de voorkant uit kunt halen. Dit betekent dat je de Carezza onder relatief laag hangende keukenkastjes kunt zetten en vullen zonder dat je hem onder de kastjes uit moet trekken.

Het is fijn dat de Gaggia Carezza Deluxe een watertank aan de voorkant heeft

Het gebruik van de machine is simpel. Als je hem eenmaal aangezet hebt, gaat een lampje aan wanneer de Carezza op de juiste temperatuur is. Er is ook een temperatuur meter die aangeeft hoe warm de machine is. Het is een mooi ontwerp detail, maar er zijn geen markeringen op de school, dus het is niet erg praktisch. Terwijl de Carezza opwarmt, kun je je kopjes opwarmen door de koppenwarmer bovenop de machine te gebruiken.

Als je eenmaal klaar bent voor koffie is het een kwestie van de groep hendel vullen met je koffie of ESE pods. We gebruikte gemalen koffie voor onze test. Gaggia raadt je aan om de gemalen koffie niet aan te stampen en levert ook geen stamper met de machine. We vonden dat het licht aandrukken van de koffie uiteindelijk betere resultaten gaf, dus het kopen van een stamper is het wel waard als je deze machine aanschaft.

De groep hendel heeft een lichte veer, dus als je hem op z’n plaats klikt in het groep hoofd en hem dan los laat, springt hij een beetje naar links. Dit maakt het wat lastiger om de spuitmondjes de juiste kant op te laten wijzen als je twee koppen koffie wilt zetten.

De Carezza kan bijna elke kop vullen omdat hij ruimte heeft voor mokken tot 95 mm hoog. We ondervonden geen problemen met onze standaard test mok bij deze machine, dus dit is goed nieuwe als je liever lungo drankjes, zoals een Americano wilt maken.

Gaggia Carezza Deluxe review.jpg

De espresso ziet er goed uit, maar de crema is wat bubbelig

Met de juiste aanstamper is de kwaliteit van de koffie zeer goed. Goede stroming door de gemalen koffie betekent dat je een crema krijgt met een roodbruine kleur. We vonden de crema ietwat bubbelig aan de kant waar de koffie in de kop werd geschonken, maar hij was zeker niet slecht. De smaak was erg goed, met de bittere noot van koffie, en de temperatuur van 63 graden was precies goed.

De Gaggia Carezza Deluxe produceert een dichte schuim

Om melk te schuimen is er een twee knop om de Carezza op te warmen tot de juiste temperatuur. De temperatuur meter laat zien dat de temperatuur stijgt, maar het lichtje dat aangaat geeft je de volle informatie. De stoom hendel is lang en een tap geeft je controle over de stroming, dus het is makkelijk om de juiste combinatie van hete melk en schuim te krijgen. De machine blaast zichzelf niet automatisch schoon, dus zorg ervoor dat je de stoom eerst verwijderd voordat je een nieuwe espresso zet, zodat de koffie niet verbrand smaakt.

Naast het melk opschuimen, kan de hendel ook gebruikt worden voor heet water. Je hoeft alleen maar de pomp aan te zetten en de tap te gebruiken om de stroming te controleren. Dit is handig als je drankje wilt aanvullen, zoals bijvoorbeeld een Americano.

De Gaggia Carreza maakt goede koffie op de juiste temperatuur en ziet er ook nog eens geweldig uit. Het is een van de beste machines die we hebben getest, maar de De’Longhi Scultura produceert iets betere koffie en is goedkoper.

Specificaties: Dimensies (HxWxD): 297x200x265mm; Water capaciteit: 1,4 liter; Koppenwarmer: Ja; Melkschuimer: Ja (stoom hendel)

Plaats een reactie