Krups EA850B review

Dit is een bonen espresso machine van hoge kwaliteit die ook cappuccino’s en latte’s maakt. Dit is een product van zeer hoge kwaliteit en er bestaat geen twijfel over het feit dat de zwarte finish er chique uit ziet. We hadden wel graag wat metaal gezien om een koffiemachine die zo duur is, maar het plastic is in ieder geval van hoge kwaliteit.

De Krups EA850B heeft de ingewikkeldste setup routine die we ooit bij een koffiemachine hebben gezien. Het touchscreen display laat je de hardheid van je water instellen en bij de machine wordt zelfs een teststrip geleverd. Daarnaast kun je chlorine en kalkaanslag filters instellen en een het systeem de eerste keer helemaal doorspoelen. De machine laat je zelfs weten als er iets niet goed vastzit, zoals bijvoorbeeld de koffietrechter die niet goed op z’n plaats zit.

Het touchscreen neemt je door het ingewikkelde setup proces van de Krups EA850B

Als je eenmaal je bonen in de trechter in de bovenkant hebt gedaan, kun je de maalstand aanpassen met een simpele knop. Als je espresso maakt, laat de machine je kiezen tussen twee groottes, van 30 tot 70 ml, en of je één of twee espresso’s wilt zetten. De spuitmonden van de machine zijn ook verstelbaar, waardoor je koppen van 62 tot 122 mm in hoogte kunt gebruiken.

De eerste espresso die we maakten was 50ml en op de maximale sterkte. Hij was redelijk en kwam op 65 graden uit de machine met een goede laag crema. Maar hij had niet het volle waar we naar zochten. Met de tweede espresso veranderde we de grootte naar 30ml en dit verbeterde de koffie zeer. De espresso was vol van smaak, met een goede crema en een dikke, olieachtige textuur. Dit is de beste espresso die we ooit gekregen hebben van een bonen koffiemachine, met misschien de uitzondering van de uitstekende Panasonic NC-ZA1.

Krups EA850B review.jpg

Een dikke, olieachtige, prachtige espresso

Wat minder gewoon is, is dat de machine ook een Ristretto modus heeft, voor een kleinere, sterkere espresso. Dit resulteerde is een erg sterk en bitter shot voor degene die denken dat espresso’s voor mietjes zijn. De Krups EA850B maakt ook cappuccino’s en latte’s, maar doet dit niet met een stoomhendel, in plaats daarvan is het proces volledig automatisch. Je vult de kan met melk en zet een pijp in het blok van de spuitmonden. Dan draai je een knop op het spuitblok om ofwel cappuccino ofwel latte te kiezen, en selecteer je de grootte van de espresso die je in je drankje wilt. Daarna druk je op de aan knop.

De machine zuigt de melk uit de kan, schuimt het op en schenkt het in je glas voordat hij de espresso eraan toevoegt. Dit resulteert in een groot drankje – hij paste nauwelijks in ons lange cappuccino glas – maar het resultaat is indrukwekkend. De cappuccino moet nog wel geroerd worden om volledig gemixt te worden, maar was heet met een dichte schuim – een zeer smaakvol drankje, met de minste moeite.

De machine maakt automatisch indrukwekkende cappuccino’s

De Panasonic NC-ZA1 heeft deze eigenschap ook, maar we vonden de uitvoering van de Krups netter; de melk slang is makkelijk in te pluggen en te verwijderen bij het Krups model, dus hij is er alleen als je hem nodig hebt. Hij bungelt niet aan de zijkant van de machine zoals dat gebeurt bij het model van Panasonic. We vonden ook dat de EA850B een net wat betere schuim produceerde.

Het enige grote probleem dat we ondervonden met deze machine was dat hij het niet liet weten als de bonen in de maler bijna op waren voordat we een drankje maakten. Eén latte moesten we weggooien omdat deze voornamelijk heet water was door een gebrek aan bonen.

Er bestaat geen twijfel over of de Krups EA850B een erg dure koffiemachine is, maar hij maakt een van de beste bonen espresso die we ooit hebben gehad. We zijn ook onder de indruk van de automatische cappuccino en latte opties, die smaakvolle lungo’s maakte met erg weinig moeite. Hij is iets beter als de Panasonic NC-ZA1 dankzij de goede melkschuimer, maar het Panasonic model is maar de helft van de prijs en verslaat de EA850B in de Beste Koop prijs.

Specificaties: Dimensies (HxWxD): 375x275x420mm; Water capaciteit: 1,7 liter; Koppenwarmer: Nee; Melkschuimer: Ja; Verstelbare maler: Ja; Verstelbare sterkte: Ja

Plaats een reactie