Gaggia Brera review

Philips is de eigenaar van zowel Saeco als Gaggia, maar de Gaggia Brera bonen koffiemachine ziet er zeer anders uit als de retro hi-fi style Saeco Xsmall. De Brera heeft plastic zijkanten en bovenkant, maar metalen panelen aan de voorkant geven hem een geraffineerde look. We zijn echter niet heel erg enthousiast over de hoofdknop, die wat goedkoop aanvoelt.

Je moet je wel voorbereiden als je de Gaggia Brera wilt gebruiken, want elke keer dat je hem aanzet, spoelt hij het systeem door. Dus zorg ervoor dat je altijd een mok onder de spuitmond hebt staan om het overtollige water op te vangen. Het wat zit aan de linkerkant van de tuit, de koffiedik aan de rechterkant en de geroosterde bonen zitten in de bovenkant, net zoals bij de Saeco Xsmall. Je kunt misschien net twee kleine, porseleinen kopjes onder de tuit zetten, maar er is zeker geen ruimte voor grotere aardewerken mokken.

De Gaggia Brera is makkelijk in gebruik en de metalen panelen aan de voorkant geven hem een geraffineerde look

Het is simpel om de koffiemaler aan te passen door de knop in de koffietrechter te gebruiken. Je kunt ook de sterkte van de espresso aanpassen met de knop onder de aan/uit knop aan de voorkant van de machine. Er zijn ook aparte knoppen voor espresso en americano lungo koffie.

De beste espresso kwam uit een combinatie van de fijnste maalstand en de sterkte op twee (van de drie) bonen. Dit resulteerde in een goede, bittere espresso met een crema die niet te wit was en op een goede temperatuur van 64 graden. De espresso was net niet zo goed als de olieachtige rijkheid van de beste handmatige machines, en zou dus niet onze keuze zijn voor een pure shot espresso, maar het was een goede basis voor een lungo.

Gaggia Brera review.jpg

Een redelijke espresso die goed is voor de basis voor een lungo, maar niet zo goed als de beste handmatige machines

De drankjes die we konden maken met de Gaggia Brera werden prima geholpen door de schuim hendel, die precies de juiste schuimige melk produceerde die we graag zien, met dicht op elkaar zittende bubbels was het een fijne schuim – precies goed voor een latte.

Schuim is precies goed voor een latte

We vinden de Gaggia Brera fijn. De kwaliteit van de espresso die hij maakte was misschien niet zo goed als dat van de beste handmatige espresso machines, maar hij kwam dik in de buurt. Hij is ook compact en ziet er goed uit, en een bonen-naar-kop machine is geweldig als het gaat om het verminderen van de rommel in je keuken. Als je het ultieme koffie gemak wilt ervaren, is de Gaggia Brera een goede optie.

Specificaties: Dimensies (HxWxD): 315x225x45mm; Water capaciteit: 1,2 liter; Koppenwarmer: Ja; Melkschuimer: Ja (stoom hendel); Verstelbare maler: Ja; Verstelbare sterkte: Ja (drie standen)

Plaats een reactie