Hoe een cappuccino machine aansluiten?

Zoek een plek uit voor je cappuccino machine. Als het een grote machine is zoals je ook vaak in restaurants ziet, zal het een lastige taak zijn om deze na het plaatsen te verplaatsen. Zorg er dus voor dat je een plek kiest waar je gelukkig mee bent. Het oppervlak waar de machine op geplaatst wordt, moet stevig genoeg zijn om het gewicht te kunnen tillen en een watertoevoer, een waterafvoer en een stopcontact in de buurt hebben.

Boor een gat in de toonbak of de tafel waar de machine opstaat om de watertoevoer, waterafvoer en stroomtoevoer door te kunnen voeren om een warboel rond de machine te voorkomen. Voer deze kabels door deze goot heen en koppel het cappuccino apparaat op een manier zodat het gat bedekt is.

Sluit de koud water toevoer aan op de slang dat gelabeld is als waterinvoer. Bindt het mannelijke verbindingsstuk vast met waterdichte tape voordat je deze beide met een verstelbare moersleutel vastdraait om te voorkomen dat er een waterlekkage ontstaat op de plek waar de toevoer en de invoer verbonden zijn. Als je een ontkalkingsunit wilt plaatsen om de machine schoon te houden, zul je deze tussen de water toevoer en de water invoer van de machine moeten plaatsen. Het is belangrijk om een klep tussen beide te plaatsen om de toevoer van water af te kunnen sluiten.

Verbind de waterafvoer van de cappuccino machine naar een dichtbij zijnde afvoergoot in de vloer. Gebruik indien nodig een extra flexibele slang. Als er geen afvoer in de beurt is, kun je deze slang naar een emmer leiden. Je zult de emmer echter in de gaten moeten houden en regelmatig leeg maken.

Steek de elektrische kabel in de daarvoer bedoelde fitting. Controleer op het etiket van de machine om te zien of de vereiste voltage overeenkomt met het stopcontact dat wordt gebruikt. Raadpleeg een elektricien als de machine gekoppeld moet worden aan het bestaande elektriciteit circuit van het gebouw.

Schakel de aan knop op de machine, laat de machine opwarmen en zorg ervoor dat alle functies werken zoals ze horen te werken. Stoom moet geproduceerd worden nadat het stoompijpje heet genoeg geworden is. Alle water dat over de afvoer wordt gegoten moet via de afvoerbuis naar de afvoer in de vloer of in de emmer stromen.

Plaats een reactie