De manieren van Koffie zetten

Is de koffie die gezet wordt uit vers gemalen bonen echt de lekkerste koffie? Dit is natuurlijk een kwestie van smaak.

Als je ’s ochtends met een slaperig hoofd uit je bed struikelt en je hebt geen zin in de dag die komen gaat, verandert echter alles na het nemen van die eerste slok hete koffie. Zeker als de koffie uit verse bonen gezet is. Je bent plotseling weer helemaal klaar om de hele wereld aan te kunnen.

Tegenwoordig kun je thuis koffiezetten van horecakwaliteit met een apparaat dat de bonen automatisch maalt. Zo krijg je een perfecte espresso.

Via deze site, koffieapparaat met bonen, geef ik de volgende soorten koffieapparaten:

Koffieautomaten doen allemaal hetzelfde: er wordt warm water langs gemalen koffiebonen geleid, hierbij wordt de smaak en het aroma onttrokken aan de koffiebonen. Het is natuurlijk de truc om de meeste smaak uit de bonen te krijgen. Dit zou je handmatig kunnen doen door heet water over de gemalen koffie te gieten of met behulp van koffiemachines.

  • Percolators: Bij een percolator loopt de koffie door verhitting door een buisje naar boven in de kan. Vervolgens sijpelt het water door een filterbakje met gemalen koffie in de kan. Een nadeel kan zijn dat deze koffie bitter van smaak kan zijn.
  • Filter koffiemachines: Bij deze voor ons bekende apparaten druppelt het water door een filter met gemalen koffie. De smaak van deze koffie is sterk afhankelijk van brand- en maalgraad van de koffiebonen.
  • Espressomachines: De espressomachines werken door het principe van opgebouwde druk. Het water wordt door een samengedrukte gemalen koffie geperst. Het resultaat is een rijke, volle, sterke kop koffie.
  • Koffiecapsules: Koffiecapsule apparaten bestaan nog niet zo lang. Deze apparaten maken gebruik van een capsule gevuld met geconcentreerde koffie. De capsule laat je in het apparaat zakken en je maakt keer op keer een heerlijke espresso. Voor de koffiesoort ben je beperkt door het aanbod van de fabrikant. De prijs per kopje ligt ook aanzienlijk hoger dan bij de gangbare koffie.

Plaats een reactie