Gemalen koffie versus koffiebonen

Om van de groene koffiebonen koffie te kunnen zetten moeten ze eerst gebrand en eventueel gemalen worden. De verschillende melanges ontstaan op de manier waarop de koffiebonen gebrand worden en ook door te variëren in soorten van de koffiebonen.

Gemalen koffiebonen verliezen hun smaak sneller dan hele bonen. Het vacuüm verpakken van de koffie ondervangt dit probleem grotendeels totdat het pak geopend wordt. De smaak van de koffie van een geopend pak zal afnemen, tenzij de gemalen koffiebonen weer luchtdicht worden afgesloten.

De lekkerste koffie wordt gezet uit vers gemalen koffiebonen. Het is echter wel belangrijk om goed te letten op de kwaliteit van de koffiebonen. De onderlinge verschillen zijn erg groot.

Het beste kan je een aantal verschillende merken koffiebonen kopen, hiervan koffie te zetten en zelf te bepalen welk merk het beste voldoet. Smaken verschillen nietwaar.

Ik hoop dat ik je met deze informatie op weg kan helpen naar een excellent kopje koffie.

Plaats een reactie