Welk Espressoapparaat kiezen?

U wilt graag een nieuw espressoapparaat. Maar welke moet u kiezen? Als u eenmaal een espresso of cappuccino in Italië heeft gedronken, wilt u niets anders meer dan een Italiaanse machine van bijvoorbeeld Gaggia, Saeco of DeLonghi. Is dit niet het geval, dan heeft u wat meer keus. Koffiemachines zijn er in twee soorten: de piston machines en de volautomatische machines.

Functionaliteiten van een piston koffiemachine

Echte koffieliefhebbers zweren bij een piston machine. Deze bevat een bakje met een handel (de piston). Daar doet u gemalen koffie. Vervolgens klikt u deze aan de machine. Met een druk op de knop wordt water onder hoge druk door het piston geduwd. Zo krijgt u een heerlijke espresso. Een pistonmachine heeft wel wat accessoires nodig, zoals een bonenmaler.

Mogelijkheden van een volautomaat

Wilt u het liever wat eenvoudiger? Koop dan een volautomaat. Met een druk op de knop heeft u een espresso of koffie. Met een geavanceerde machine maakt u ook een cappuccino of latte macchiato. Ook de reiniging van een volautomaat gaat vanzelf.

Prijs van een espressomachine

Afhankelijk van uw budget zijn er vier prijsklassen te onderscheiden:

Een koffiemachine kiezen en kopen

Tot slot nog een paar tips bij de aanschaf van een koffiemachine. Houdt u van luxe en comfort? Kies dan voor een volautomaat. Afhankelijk van uw budget kunt u kiezen uit basis-, midden- of top- segment. Italiaanse koffieliefhebbers hebben de keus uit Saeco, DeLonghi of Gaggia. Zoekt u het wat internationaler, dan kunt u ook kiezen voor een koffiemachine van Siemens, Jura en Bosch.

Wilt u een kop koffie zetten helemaal volgens uw eigen smaak? En wilt u bepaalde handelingen zelf doen? Kies dan voor een piston machine en kies een koffiemachine uit de lijn van Boretti, Saeco of Gaggia.

 

Plaats een reactie