Krups Inissia review

De Inissia is de nieuwe Nespresso machine die ontworpen is om je te verleiden om een espresso machine met één knop te kopen zonder je spaargeld aan te breken. Voor 110 euro valt de Inissia in die impulsaankoop categorie, wat ervoor zorgt dat veel mensen als bij de kassa staan zonder na te hebben gedacht over wat ze nou eigenlijk gaan kopen.

De Inissia representeer misschien de eerste stap op de Nespresso ladder, dit betekent niet dat hij slecht is. Deze compacte capsule produceert koffie die veel beter is dan sommige grotere en duurdere keukenmachines.

Bouwkwaliteit

De Inissia is een kleine machine – 230x120x321 (HxWxD). The Inissia is zelfs zo klein dat Nespresso er zelfs een draagtas voor verkoopt, zodat je je geweldig koffie overal mee naar toe kunt nemen. En zelfs diegene die zichzelf nog niet echt zien rondlopen met een koffiemachine over hun schouder, zullen zeker waarderen hoe weinig ruimte de Inissia inneemt.

De Inissia is er ook in een regenboog van kleuren. Wij kregen de rode versie voor deze recensie opgestuurd, maar als je iets neutralers wilt zijn er ook zwart of wit opties. En als je van wat meer opvallend houdt, is de oranje optie ook uitstekend.

Krups Inissia review.jpg

Er is een grote keuze aan kleuren beschikbaar

In tegenstelling tot de iets grotere en oudere Pixie Nespresso machine, heeft de Inissia een algehele plastic constructie. Maar denk niet dat hij er hierdoor goedkoop uitziet, want dat is niet zo. De Inissia ziet er prima uit op het aanrecht naast een KitchenAid en een Sage blender.

De plastic constructie zorgt ervoor dat de Inissia vrij licht is (2,4 kg), wat aantrekkelijk is voor diegene die gebruik willen maken van de reistas.

Knoppen

De Inissia heeft in totaal twee knopen, de ene zet espresso en de andere produceert een lungo. Er is geen aan/uit knop, in plaats daarvan druk je een van de twee knoppen een seconde lang in om de machine aan te zetten. Je moet ze allebei tegelijk indrukken als je de machine weer uit wilt zetten.

Beide knoppen knipperen terwijl de machine aan het opwarmen is en wanneer het water de juiste temperatuur heeft bereikt, geven de knoppen groen licht.

Er is een enorme vastklemmende hendel die om de body van de machine heen zit. Als je deze hendel optilt gaat het capsule bakje open. Laat de capsule erin vallen en klem de hendel weer vast en je bent klaar om koffie te zetten. Nu is het een kwestie van beslissen of je een kort shot wilt of een lang shot.

We waren verrast over hoeveel geluid de Inissia maakt wanneer hij koffie zet. De Pixie is ook er lawaaierig als hij bezig is, het lijkt wel dat hoe kleiner de machine is, hoe meer geluid hij maakt. Ondanks zijn draagbaarheid is dus dit geen machine die je op je bureau op je werk wilt gebruiken. Tenzij je iedereen op kantoor wilt ergeren.

De koffie is een acceptabele 61 graden, wat hem bijna perfect maakt om te drinken. Er is geen koppenwarmer, dus je moet je koppen handmatig opwarmen voordat de koffie erin gaat om ervoor te zorgen dat de temperatuur niet te snel naar beneden gaat na contact met de kop.

Koffie kwaliteit

De espresso koppenhouder houdt je kop op de ideale afstand. Als je een grotere kop wilt gebruiken, kun je de houder tegen de machine vouwen, waardoor er meer plaats is voor een mok op het aanrecht.

Zoals met de meeste Nespresso machines produceert de Inissia een rijke, volle crema die alvast hint naar de smaak die je te wachten staat. Die smaak zal je trouwens ook niet teleurstellen.

De Inissia levert een geweldige shot espresso, met een gladde textuur en geen bitterheid. Als we kijken naar de grootte en de prijs, verwachten we dat er compromissen moeten worden gesloten op het gebied van de kwaliteit van de koffie, maar niets is minder waar.

Er is geen melk optie bij de Inissia, dus hij is ideaal voor mensen die houden van espresso shots of hun lungo’s zwart drinken. Je kunt investeren in een uitstekende Nespresso Aeroccino 3 melkschuimer, maar dan is het waarschijnlijk handiger om gewoon een U&Milk machine te kopen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een espresso machine met capsules op een klein budget, dan is de Inissia iets voor jou. Maar zelfs als je niet naar de prijs kijkt, is de Inissia een uitstekende espresso machine die rijke, gladde en smaakvolle koffie levert.

Als je Latissima Pro de beste Nespresso keukenmachine is die je kunt kopen, dan staat de Inissia er niet ver achter, ondanks dat hij aan het andere kant van het prijsspectrum ligt.

Specificaties: Dimensies (HxWxD): 230x120x310mm; Water capaciteit: 0,7 liter; Koppenwarmer: Nee; Melkschuimer: Nee

Plaats een reactie